21. SZÁZADI GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A WELLIS Zrt. európai terjeszkedése kapcsán, növekvő számú rendeléseinek kielégítése céljából vállalta, hogy egy tipikusan manuális eljárást robottal történő, automatizált környezetbe ültessen át. 

A gyártási idő csökkentése és a végtermék minőségének javítása céljából a világszínvonalú ABB robotokat hívta segítségül.

Természetesen automatizálni csak akkor lehet egy gyártási folyamatot, ha annak minden részlete pontosan előírt terv szerint, szabályozottan zajlik. A WELLIS ezt a know-how-t építette bele egy olyan robotvezérelt rendszerbe, amely a manuális megmunkálást sebességben és pontosságban is sokszorosan felülmúlja. Az ABB robotok alkalmazása méltán teszi a WELLIS-t kiemelkedő gyártó céggé a térségben és szerte a világban, hiszen ezek az eszközök nemzetközi szinten is elismertek precizitásukról és pontosságukról (± 0,06-0,08 mm). A WELLIS a robotokat mind a poliuretán szórásban, mind a forgácsolásban társául választotta, így minden egyes kád és medence test falvastagsága, fizikai és mechanikai tulajdonsága kiváló minőségű.

 

A poliuretán medence és kádtest erősítés előnyei:

 


    • Kiváló hangszigetelő képességel bír, jelentősen csökkenti a medencefalon áthallatszódó hangok erősségét, így a szomszédot sem fogja zavarni, ha Önnek az éjszaka közepén támadna kedve egy üditő masszázshoz.
    • Jó hőszigetelő képessége megnöveli a medencében kényelmesen – melegvíz utántöltés nélkül – eltölthető relaxációs időt, egyben jelentős energiát takaríthat meg.
    • Az üvegszál erősítéses technológiával szemben a poliuretán feldolgozásnál nem keletkezik ártalmas sztirol oldószer, mellyel a környezet védelmünket is támogatjuk
    • Mindezen pozitív tulajdonságokat figyelmbe véve, az Európai Uniós szabványoknak mindenben megfelel.