Fürdőszoba tervezés

Fürdőszoba építés vagy felújítás előtt áll és még nem biztos a dolgában? Az IKON Fürdőszobaszalon segít Önnek!

A fürdőszoba fontossága

A legtöbb otthonban a fürdőszoba a legkisebb szoba, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet stílusos, elegáns és egyedi. Valójában a fürdőszoba általában az otthon legelhanyagoltabb szobája a tervezés terén, és mégis az egyik legfontosabb szoba a pihenés szempontjából. Ha tudjuk, hogy ez az otthonunk egyik legfontosabb helyisége, miért mindig utólagos gondolat a fürdőszoba kialakítása?

Fürdőszoba tervezése

Ha alapjaitól tervez egy fürdőszobát, akkor először fejben kell kialakítania a helyiséget és a benne található dolgokat. A fürdőszoba elrendezésének legjobb módjai a papír alapú tervezés vagy egy fürdőszobatervező használata. Képzelje el az álomfürdőszobájának alakját, helyezze el az ablakokat és az ajtókat, majd rendezze be bútorokkal, például zuhanyzóval, fürdőkáddal vagy fürdőszoba szekrényekkel.

Helymegtakarítás a fürdőszobában

A fürdőszobatervezés segítségével tisztában lesz azzal, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, és mennyit fog veszíteni a bútorok és a felszerelések miatt. Mind azt szeretnénk, ha a fürdőszobánk a lehető legtágasabb lenne, anélkül, hogy kompromisszumot kéne kötnünk a stílusát illetően. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre, amelyek elősegíthetik a helymegtakarítást, például:

  • Falra szerelhető WC-k
  • Szabadon álló fürdőkádak
  • Sarokzuhanyzók

A fürdőszoba stílusa

A fürdőszobák többségében ugyanazt a színt vagy színárnyalatot találjuk. Világos, monokróm vagy semleges színek. A szürke és fehér kombinált csempék kortárs és monokróm hangulatot árasztanak a helyiségben. A sötét mintájú fürdőszobai csempék durvább dizájnválasztásnak tűnhetnek, de enyhítheti ezt a megjelenést egy szabadon álló káddal, amely ellensúlyozza a sötét árnyalatokat.