Ikon fürdőszoba

Bizonyára Ön is ismeri az általános fürdőszobai csaptelepeket. Találkozhat két gombos csapteleppel, amely esetében egyik oldalon a hideg, másik oldalon a meleg vizet nyithatja meg, így kikeverve a kívánt hőmérsékletet.

Gyakori a fürdőszobákban az egykaros csaptelep is, amelynek használata során jobbra vagy balra fordítva a kart érhető el a megfelelő hőfokú vízsugár. Az említett hagyományos csaptelepek használatával átlagosan 30-60 másodpercet tölt azzal, hogy megtalálja az ideális hőmérsékletet.

Ezzel szemben termosztátos csaptelepek esetén ez a szám nagyjából 6 másodpercre módosul: többé nem folyik ki “kezei közül” sem az idő, sem a pénz, sem a nem megfelelő hővel rendelkező víz; így a termosztátos csaptelepek nem csak pénztárca-, hanem környezetbarát megoldásnak bizonyulnak. Sikerét megannyi háztartás elégedett tagja bizonyítja – főként a kisgyermeket nevelők. Hogy miért?

A termosztát felső részén található blokkoló gomb – amelynek használata gyermekek számára nehézséget jelent – meggátolja a 38°C-nál melegebb víz megengedését, kizárva a leforrázás veszélyét. Természetesen ha más hőfokra vágyik, a blokkológomb ismételt lenyomásával bármikor élvezheti azt.